Laser rengöring

Renlighet bevarar investeringens värde

Inom tillverkningsindustrin, inom livsmedels-, kemi-, metall-, plast-, tryckeri-, förpacknings-, pappers- och träindustrin är maskinunderhåll och renlighet extremt viktiga frågor. De påverkar både företagets produktivitet och anställdas säkerhet. Ju längre värdefull utrustning och maskiner är i drift, desto bättre.

Rätt rengöringsmetod och regelbundna rengöringsintervaller är viktiga. Laserrengöring är ett miljövänligt och effektivt sätt att ta bort t.ex. rost, oxider, färger och olika föroreningar från många ytor utan att skada ytan. På grund av dess många fördelar har användningen av laserrengöring ökat i popularitet runt om i världen.

RENGÖRING OCH FÖRBEHANDLING AV STÅLYTA

Rengöring och förbehandling av ytan som ska målas inkluderar alla åtgärder som används för att förbättra dens vidhäftning och färgfilmens hållbarhet. Noggrann och korrekt utvald förbehandling är grunden för en framgångsrik målning. 50–70 % av färgskadorna beror på dålig förbehandling. Målmedveten och ekonomisk förbehandling väljs utifrån kvaliteten på föroreningen samt efter spänningsförhållandena under installationen eller enligt den slutliga platsen. I processen tas hänsyn till kraven för färgkombinationen och formen på den del som ska målas och platsen för ytbehandlingen.

Miljövänlig rengöringsmetod

Traditionella industriella rengöringsmetoder kräver ofta mycket tid och ansträngning. Rengöring kräver också ofta användning av skadliga kemikalier. Laserrengöring kräver inga kemikalier eller rengöringsmedel, så det är en mycket miljövänlig rengöringsmetod.

Olika färgborttagningsmetoder kan till exempel skada materialet under färgen, men ytmaterialet som ska rengöras med laserrengöring är inte skadat, så det kan användas för att rengöra även mycket värdefulla och känsliga ytor.

Med laserrengöring är det möjligt att rengöra även de detaljer som är mycket utmanande för traditionella metoder, rent och enkelt. Avfallet från laserrengöring är bara en bråkdel jämfört med till exempel sandblästring. det enda avfallet som skapas är smutsen som kommer från ytan som ska rengöras.

Ansökningar

SLP Laser

Oavsett om dina utmaningar är små eller stora tror vi att du i vårt urval hittar en kostnadseffektiv lösning som möter dina behov.

Vårt urval inkluderar två lite olika samlingar av laserrengöringsanordningar:

  • Rengöringsanordningarna i SLPMB-kollektionen är pulslasrar. Denna kollektion för ut på marknaden ännu effektivare men mindre och lättare laserrengöringsanordningar som gör mobilt arbete enklare. Upp till en viss storlek tillverkar vi även lasrar i ryggsäcksmodeller. SLPMB Lasermaskiner är fiberoptiska lasrar.
  • SLPCW-kollektionen är avsedd för grundlig rengöring, och enheterna ger riktigt effektiva varianter till vårt urval, upp till 2kw.
  • Till skillnad från andra lasrar är alla våra lasermaskiner så kallade multi beam lasermaskiner med sex olika rengöringsmönster.
  • Alla enheter har 2 års fabriksgaranti.
  • Flexibelt leasingavtal tillgängligt för alla modeller
  • Tel: 044 970 3069
    E-post: info@suomenlaserpuhdistus.fi
Yhteydenotto
Lähetä viesti
Seuraa meitä
Youtube kanava