Laserpuhdistuksen käyttö­kohteet

Elintarviketeollisuus

Laserpuhdistus soveltuu elintarviketeollisuudessa mm. paistolevyjen, muottien, liukuhihnojen sekä monien muiden vaativien pintojen puhdistamiseen. Menetelmä poistaa mainiosti öljyn, rasvan ja muun pinttyneen lian. Tuotantolaitteiden mahdollinen ruoste voidaan turvallisesti poistaa laserpuhdistuksen avulla. Laserpuhdistuksella päästään kiinni sellaisiin laitteiden osiin, joihin perinteisillä harjakonepuhdistuksilla on hankala päästä käsiksi. Laserpuhdistus on myös hygieeninen vaihtoehto: puhdistuksessa ei käytetä muuta kuin laseria, joten siitä ei jää haitallisia jäämiä puhdistettaville pinnoille.

Entisöinti

Laserpuhdistus on tehokas ja hellävarainen tapa entisöidä ja korjata metallisia, puisia ja kivestä tehtyjä vanhoja esineitä entiseen loistoonsa. Laserpuhdistus menetelmä soveltuu mm. ruosteen, maalin ja likojen poistamiseen. Laserpuhdistuksen etu on, että se vahingoita entisöitävän kohteen joskus hyvinkin herkkää ja arvokasta pintaa. Yksityishenkilöt voivat saada myös helpotusta verotukseen kotitalousvähennyksen avulla. Aiheesta lisää: vero.fi

Metalliteollisuus

Laserpuhdistukselle on monia mahdollisia käyttökohteita metalliteollisuudessa. Menetelmä soveltuu hyvin hitsattavien ja maalattujen kohteiden esikäsittelyyn sekä hitsattavien kohteiden jälkikäsittelyyn. Laserpuhdistuksen etuna on, että puhdistettava pinta ei vahingoitu. Siksi se soveltuu mainiosti esim. maalattavan pinnan esikäsittelyyn.

plastic, caps, recycling-528789.jpg

Muoviteollisuus

Muoviteollisuudessa käytettävät muotit ja tuotantolaitteet pystytään puhdistamaan laserpuhdistuksen avulla. Muoteista saadaan irroitettua lika sekä valmistuksessa kiinnijääneet aineet hellävaraisiesti ja ilman kemikaaleja. Muotti ei vaurioidu eikä puhdistaminen aiheuta pölyä.

Painoteollisuus

Laserpuhdistusta voidaan mainiosti hyödyntää painokoneiden puhdistamiseen. Erityisen hyvin se soveltuu Anilox-telojen puhdistukseen ja huoltoon. Laserpuhdistus poistaa epäpuhtaudet tehokkaasti ja hellävaroen. Menetelmä ei aiheuta laitteille ollenkaan vahinkoa, toisin kuin perinteiset menetelmät. Tällä tavoin se lisää laitteiden käyttöikää sekä niiden tehokkuutta, näin mahdollistaen laadukkaan painojäljen ylläpitämisen.

brown cardboard box

Pakkausteollisuus

Laserpuhdistusta käytetään pakkauteollisuuden koneiden ja laitteiden huoltoon ja ylläpitoon. Menetelmän avulla laitteista poistetaan tehokkaasti ruoste tai maalit.

Noen puhdistus ja palosaneerauskohteet

Laserpuhdistuksella voidaan poistaa myös pinttynyt noki saunatiloista sekä tulisijoista. Palovaurioituneista asunnoista saadaan laserin avulla puhdistettua noet pois.

white ruled paper

Paperiteollisuus

Laserpuhdistusta käytetään paperikoneiden ja muiden paperituotannossa käytettävien laitteiden huoltoon ja ylläpitoon. Laserpuhdistuksen avulla laitteista voidaan tehokkaasti poistaa ruoste tai maalit.